882 000 души са вече заразените с COVID-19 по света, а

...
882 000 души са вече заразените с COVID-19 по света, а
Коментари Харесай

882 000 са вече заразените с COVID-19 по света

882 000 души са към този момент инфектираните с COVID-19 по света, а умрелите са над 44 000. Огромната част от смъртните случаи са в Европа, като близо две трети от тях са в италия и Испания. А в Съединените щати чакат сред 100 и 240 хиляди души да починат от ковид.

В Съединени американски щати очевидно към този момент осъзнават сериозността на епидемията и големите мащаби на възможните последствия. В Белия дом бяха показани стряскащи прогнози, съгласно които жертвите на ковид в Съединени американски щати ще бъдат сред 100 000 и 240 000 и то, в случай че се съблюдават сегашните инструкции за обществено разграничаване. „ Тежко е, хората страдат, хората умират… Неудобно е, от обществена позиция, както и от икономическа, да сме в това състояние, само че това би трябвало да е отговорът на проблемите ни “, разяснява Антъни Фаучи, шеф на Националния институт за инфекциозни болести.

Президентът Тръмп не скри, че предстоят тежки времена. „ Предстои ни тежък интервал от две седмици. Като народ сме изправени пред сложни две седмици, наближавайки този толкоз значим ден, когато нещата ще се подобрят внезапно “, сподели президентът.

В неделя Донал Тръмп удължи до 30 април ограниченията за обществена отдалеченост, които включват апел към американците да не се събират на всеобщи прояв и, да работят от у дома и да се спрат учебните занятия. Най-тежко е ситуацията в щата Ню Йорк.

А в това време Русия изпрати аероплан с филантропични помощи в Съединени американски щати . От министерството на защитата прецизираха, че пратката включва защитни маски и здравно съоръжение.

Владимир Путин ще употребява към този момент видеоконферентна връзка за срещите си откакто стана ясно, че е контактувала със инфектиран доктор . Говорителят на Кремъл увери, че президентът е в положително здраве, само че избира да се държи на разстояние от други хора и да работи отдалечено.

Заразените с коронавируса в Испания надвишиха 100 хиляди, а умрелите през последното денонощие още веднъж са рекорден брой – 864 .  Все отново управляващите регистрира известно закъснение на темповете, с които коронавирусът се популяризира. „ Ако би трябвало да обобщаваме, можем да кажем, че растежът на новите инфектирани е с към 8%, което демонстрира, че към момента се намираме преди етапа на стабилизация на пандемията “, разяснява Мария Хосе Сиера, зам.-председател на спешния щаб.
Заразените са повече от тези в Китай, а страната е на второ място по брой на смъртните случаи след Италия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР